top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Sitten saapui yö

Joskus yö voi laskeutua keskellä kirkasta päivää. Näin kävi Harjulla sunnuntaina. Draamanälkäiset eivät pettyneet. Hyvän JyPK:n avauspuoliskon jälkeen Honka tuli kolmen maalin takaa-ajomatkalta voittoon.

JyPK sai otteluun unelma-alun. Honka -vahti Pauliina Nuora kolasi Niia Salmisen nurin läpiajosta. Pallo vietiin pilkulle. Marika Ritvanen laukoi voimalla pallon ohi Nuoran ja vihreät 1-0 johtoon.

Tuosta ehti kulua viisi minuuttia. Tiina Tiainen vapautti Henna Honkasen Hongan linjan taakse. Honkanen laukoi pallon varmasti vasempaan alakulmaan ja tilanteeksi 2-0.

Honka toipui tyrmäysalusta ja sai ottelusta paremmin kiinni ensimmäisen vartin jälkeen. Siitä huolimatta Pallokerho iski vielä kolmannen kerran. Alma Forstén ja Henna Honkanen syöttivät vastaiskusta Riikka Liljan vapaaksi rangaisutusalueella. Lilja keskitti matalan pallon, joka kulkeutui pelaajarykelmän läpi taka-alueelle Niia Salmiselle. Salminen tälläsi pallon maalin eikä keskitystä katkaisseelle Nuoralle jäänyt sanottavaa - 3-0.

JyPK:lla oli vielä hyvä paikka mennä 4-0 johtoon, mutta Riikka Liljan keskitykseen päineen syöksynyt Forst'en puski pallon voimalla hieman yli Honka -maalin.

Honka ei kuitenkaan kaatunut. Se sai pari vaarallista - vähintään maalinteon aihiota, mutta JyPK puolustus ja Pauliina Tähtinen kestivät. Puolen tunnin kohdalla Honka kuitenkin sai haluamansa kavennuksen. Tiia Savolainen pääsi nousemaan päätyrajalta ja löysi boksin sisään vapaaksi jääneen Aino Vuorisen, joka sijoitti pallon vasempaan alakulmaan 3-1.

Honka vaihtoi sisään tauolla Tia Painilaisen ja Milla Punsarin. Jo heti jakson alusta kävi selväksi, että toinen puoliaika tullaan kovaa ja korkealta. Honka sai vapaapotkun oikealta laidalta reilusta 25 metristä. Nana Yang keskitti ja Wilma Spets puski pallon oikeaan kulmaan ja Honka oli heti jakson alkuun maalin päässä.

JyPK vaihtoi reilun tunnin jälkeen Leena Torpon Henni Rinkiseen.

Honka piti pelin ja pallon itsellään. Pallokerho ei päässyt enää juurikaan hyökkäyspeliään käynnistämään ja menetti palloja huomattavasti ensimmäistä jaksoa enemmän. Reilun 70 minuutin kohdalla Honka rankaisi kahdesti parin minuutin sisään taittoi JyPK:n siltaan josta se ei enää noussut.

Tasoitus tuli näyttävästä keskitysestä. Yang sai pallon vasemmalla vajaassa parissa kymmenessä metrissä. Tarkka keskitys löysi Dana Leskisen, joka oli jäänyt vapaaksi takatolpalle ja siirsi pallon käytännössä tyhjään maaliin.

Samalla JyPK vaihtoi Alma Forsténin ja Marika Ritvasen Kia Voutilaiseen ja Kaisa Saarenpäähän.

Kaksi minuuttia eteenpäin ja Honka sai toisen jakson pauhulleen kliimaksinsa. Tiia Savolaisen keskitys oikeasta laidasta kimposi Kaisa Saarenpään kautta Aino Vuoriselle, joka sipaisi illan toisellaan ottelun voittomaalin 4-3 ja laski yön Harjun ylle ennen aikojaan.

Vihreät eivät saaneet kirivaihdetta silmään ja espoolaistenkin pauhu laantui johto-osumaan, joten luvut jäivät lopputulokseksi.

JyPK vaihtoi vielä loppuhetkiksi tänään viimeisen ottelunsa vihreissä pelanneen Emmi Mannisen TIina Tiaisen tilalle.

- Ensimmäinen jakso erittäin hyvä. Toinen jakso jotain ihan muuta. Valitettavasti se yhden puoliajan hyvä peli ei riitä. Toinen ei oikein lähtenyt missään vaiheessa käyntiin. Jonkunlainen puristus siinä tuli ja se vahvan ensimmäisen jakson itseluottamus ei siirtynyt. Se lähti vähän heikosti käyntiin ja ne rupesi prässäämään vähän ylempää. Peli meni heikoksi ja järkyttävä loppu, summasi ottelun päävalmentaja Tuomas Jaakkola.