top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Åland selkeästi edellä Harjulla

Lauantai ei tarjonnut enempää. Åland oli selvästi edellä ja vei pisteet. JyPK nousi hetkeksi kamppailuun mukaan tauon jälkeen, mutta vieraat ottivat pelin uudelleen haluunsa ja paineli vastustamattomasti voittoon.

Ottelun alkuoli aurinkoisesta säästä huolimatta musta. Maria Casandra Korhonen katkaisi neljännellä minuutilla Alma Forsténin syötön ja laukoi Ålandin johtoon. JyPK -vahti Nanna Leivonen sai hieman sormiaan väliin, mutta painavalaukaus painui verkkoon.

Ahvenanmaalaiset lisäsivät johtoaan vajaa kymmen minuuttia edellisestä. Anni Miettunen haastoi vasemmalta laidalta JyPK puolustuksen ja sai jalan vapaaksi boksin sisällä. Tarkka sijoitus alakulmaan vei vieraat jo 0-2 johtoon.

Åland piti pelin selkeästi itsellään ja kontrolloi peilä. Se ei antanut Pallokerholle mahdollisuutta päästä peliin mukaan vastahyökkäyksillä. Åland pääsi itse muutamaan kertaan laukomaan, mutta Leivonen torjui pallot suhteellisen helposti.

Tauolle mentiin 0-2 tilanteessa. JyPK vaihtoi tauolla kentälle Fanny Lindhomin ja Emmi Lahtelan.

JyPK tuli peliin mukaan toviksi heti toisen puolikkaan alussa. Pallokerhon kulmapotku jäi pomppimaan Ålandin maalia vartioineen Christina Dinesonin nenän eteen, eikä ahvenanmaalaisten puolustus onnistunut luutimaan palloa pois. Saana Hartikainen pääsi viimeisenä päineen palloon ja avausmaali JyPK:n paidassa toi vihreät 1-2 tilanteeseen.

Åland ei kuitenkaan hätääntynyt millään tavalla, vaan jatkoi luottaen omaan pelaamiseensa. Saarelaiset karkasivat uudelleen kahden maalin johtoon muutama minuutti kavennuksesta. Dana Leskinen peippaili oikean jalkansa vapaaksi kuudentoista ulkopuolella ja komea laukaus painui ohi Leivosen oikeaan kulmaan.

Käytännössä tuo maali ratkaisi ottelun. Korhonen läpiajosta ja Anna Westerlund kulman jälkitilanteesta kävivät iskemässä vielä maalit naiseen ja loppulukemiksi 1-5. Leivonen ja Emmi Lahtela blokkasivat ottelun lopussa Ålandin huippupaikat, eikä enempää maaleja nähty.

JyPK vaihtoi kentälle parikymmentä minuuttia ennen loppua Veera Lambergin.

Kokonaisuudessa Åland oli edellä jokaisella osa-alueella ja pisteet matkasivat saarelle ansaitusti.

Vihreiden matka jatkuu rästiottelulla Espoossa tiistainen 20.7. Hongan vieraana.