top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Tappio Helsingissä - kausi jatkuu karsinnoissa

Pallokerhon isänpäivä ei kääntynyt iloksi. HJK vei pisteet ja kun muut ottelut eivät kääntyneet jyväskyläläisittäin suotuisaksi, karsii JyPK sarjapaikasta marraskuussa.

Itse ottelussa vihreillä oli tilanteita, mutta viimeitelytarkkuus ei riittänyt ja tehtyihin maaleihin jäi nolla.

HJK aloitti vahvasti. Heti ensimmäisellä viisiminuuttisella sillä oli paikka. Katariina Kosola pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta Pauliina Tähtinen torjui jalalla kulmaksi.

Vihreät saivat otetta ja pääsi rakentamaan muutaman tilanteen. Anna Koivunen ei kuitenkaan joutunut töihin.

HJK meni johtoon 25. minuutilla johtoon. Pitkä keskitys 30 metrinen keskitys putosi yläriman ja Tähtisen selän kautta maaliviivalle, josta Ria Karjalainen kävi tökkäämässä sen verkkoon. Karjalaisen ura 1. liigamaali vei Klubin 1-0 johtoon.

JyPK:n ottelu paras tilanne tuli 38. minuutilla. Henni Rinkisen keskitys löysi boksin sisältä Niia Salmisen. Salmisen sijoitus oikeaan alakulmaan pysähtyi tolppaan.

Klubi meni 2-0 johtoon hetki tuon jälkeen. Nea Lehtola pääsi nousemaan vapaasti vasemmalta laidalta 18 metriin ja sijoitti pallon tyylikkäästi oikeaan yläkulmaan.

Tauolle mentiin HJK:n 2-0 johdossa.

Toisen jakson alussa HJK sai heti kovan pyörityksen JyPK:n alueelle. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Heti perään Riikka Lilja nousi laidasta kahdesti. Ensimmäisessä Henna Honkanen yritti ohjata pallon sisään etukulmasta, toisesta Leena Mankki sai paikan, mutta laukaus suuntautui ohi.

HJK:lla oli vapaapotku 17 metristä, mutta laukaus painui yli.

60 minuutilla Niia Salminen nousi vaarallisesti ja laukoi, mutta pallo leijaili ohi takakulman.

JyPK vaihtoi sisään 63. minuutilla Kia Voutilaisen ja hetki myöhemmin Kaisa Saarenpään.

Ottelun lopullinen ratkaisu tuli 70. minuutilla. Nea Lehtolan vaparikikka onnistui ja hän sijoitti pallon maata pitkin oikeaan kulmaan. Taululla oli 3-0.

Vihreät vaihtoivat vielä sisään liigadebyyttinsä tehneet Emmi Lahtelan ja Pauliina Pirisen.

Lopputulos 3-0 tarkoitti sitä, muiden otteluiden tulosten myötä, että JyPK kohtaan karsinnassa VIFK:n Karsinnan aikataulu ei ole vielä selvillä.

- Ei saatu sitä tulosta mikä olisi tarvittu ja kausi jatkuu. Vähän liian halvalla HJK maalinsa sai ja omista paikoista ei onnistuttu, pettymys sitä myöten iso, kommentoi päävalmentaja Tuomas Jaakkola.