top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Taistellen tappio Töölössä

Tulos ei ollut mieleinen, mutta Pallokerho kasvoi joukkueena ja otti harppauksen omassa pelissää Bolt Arenalla. Muutama virhe toi taululle 4-1 lukemat, mutta kokonaisuutena pelillinen anti oli plus-merkkinen.

Ottelun alku oli dramaattinen. HJK sai kymmenen minuutin sisään kaksi rangaistuspotkua. 5. minuutilla Emmi Lahtela rikkoi ja Linda Ruutu laukoi Klubin 1-0 johtoon. Vartin kohdalla Henni Rinkinen rikkoi vastakkaisella laidalla ja pallo vietiin jälleen pilkulle. Tällä kertaa kuitenkin 1. liigaotteluaan pelannut Fanny Söderström torjui Ruutun vedon komeasti.

Jos alku meni hieman jännittäessä, tuo torjunta laukaisi vihreiden ottelun uusille raiteille. HJK piti kyllä palloa, mutta JyPK:lla ei ollut suurta hätää.

JyPK käytti momentuminsa hyvin hyväksi. Myös ensimmäistä otteluaan JyPK:ssa ja Kansallisessa liigassa pelannut Claire Oates vapautti laidalla Fanny Lindholmin, jonka loistava ristipallo tavoitti Riikka Liljan. Lilja ohitti vastaan tulleen Annika Laihasen ja kun Klubi puolustus ei ehtinyt siivoamaan palloa ennen maaliviivaa vihreät nousivat tasoihin 1-1.

Hetkä myöhemmin Claire Oates pääsi laukomaan kuudentoista rajalta ja Laihanen sai vaivoin torjuttua vedon yläkulmasta.

Samoissa numeroissa mentiin kuitenkin tauolle.

Toisen jakson alkua Pallokerho hetken aikaa hienokseltaan hallitsi. Tulokseksi se ei kuitenkaan kääntynyt. Tunnin pelin jälkeen Klubi otti ohjat ja neljän minuutin huono jakso virheineen veivät HJK:n 3-1 johtoon toistamiseen maalanneen Linda Ruutun ja Silja Jaatisen osumilla.

JyPK ei enää saanut itsestään irti tarvittavaa tehoa, noustakseen peliin mukaan. Ottelun lopussa Vilma Hakala viimeisteli vapaaksi jääneenä takatolpalta 4-1 lukemat.

Kokonaisuutena Pallokerho otti suuren askeleen monella tasolla, mutta töitä riittää vielä tehtäväksi. Joukkue kuitenkin osoitti, että se on valmis tuon työsn tekemään.

-Pelin jälkeen hyvät fiilikset. Huomattiin että emme ole kovin kaukana pelillisistä asioista. Muutamat henkilökohtaiset virheet, joita pitäisi pyrkiä karsimaan. Ylpeä joukkueen pelistä. Pystyimme hallitsemaan HJK:ta vastaan selkeitä jaksoja. Tulos ei kerro pelillisestä tasosta, mutta tulos on aina tulos. Peli kehittyy askel askeleelta suunnitelman mukaisesti, kertasi ottelua päävalmentaja Vesa Stenroos.

JyPK kohtaa Jyväskylässä viikon päästä FC Hongan. Ottelu pelataan koronarajoituksista johtuen Viitaniemessä ilman yleisöä.