top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Riemu repesi vihdoinkin

Vihdoinkin. Se lienee sana kuvaamaan sunnuntaita Helsingin Pihlajanmäessä. Pallokerho haki kauden ensimmäisen voittonsa ja ensimmäiset pisteensä. Riemu pitkän pisteettömän jakson jälkeen oli hienoa katseltavaa. Yhdentekevä ei tappio puolestaan ollut kotijoukkueellekaan. Tappion myötä karsijan paikka otti askeleen lähemmäksi ja liigakarsintaan joutuja ratkotaan hyvin pitkälti lauantaina PK-35:n ja HPS:n kohdatessa joukkueiden ollessa pisteen sisällä.

Ottelu ei alkanut Pallokerhon osalta mairittelevasti. Pk-35 iski heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. JyPK:n prässi ei onnistunut hyökkäyspäässä ja helsinkiläiset pääsivät 4-3 ylivoimahyökkäykseen. Olivia Kåhre pääsi laidalta nousemaan vapaasti ja löysi loistavalla syötöllä Moona Talkan. Talka pääsi kasvokkain Fanny Söderströmin kanssa, muttei onnistunut ohittamaan JyPK-vahtia. Irtopalloon ehti kuitenkin ensin Minea Lassas ja hän siirsi PK:n johtoon jo heti 2. minuutilla.

Ensimmäinen puolikas oli helsinkiläisten hallintaa, mutta molemmilla oli paikkansa muuttaa lukemia.

Lassas pääsi kokeilemaan puolen tunnin kohdalla 25 metristä, mutta Söderström torjui riman alta. JyPK:n paras paikka tuli hetki tuosta Veera Lambergille. Henni Rinkinen nousi boksiin ja löysi Lambergin vapaana viidestä metristä. Lotta Rosenström kuitenkin torjui komeasti.

Kåhrella oli paikka viedä PK-35 kahden maalin johtoon. Hän ehti keskityspalloon ennen Söderströmiä, mutta veto leijui kuitenkin yli tyhjän maalin.

Tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

JyPK vaihtoi kentälle tauolla Alma Forsténin.

Toinen nelivitonen alkoi JyPK:lta yhtä räväkästi kuin kotijoukkueelta avausjakso. Riikka Lilja ja Alma Forstén juonivat 50. minuutilla lyhyen kulmapotkun ja Forstén pääsi vapaasti keskittämään boksin sisään. Emmi Lahtela syöksyi ensimmäisenä palloon ja puski Pallokerhon tasoihin.

Pallokerho vaihtoi reilun tunnin kohdalla kentälle Maija Merosen.

Ottelun 1-2 voittomaali syntyi 67. minuutilla. Lilja harhautti kolme vastustajaa tieltään ja sai vasemman jalkansa vapaaksi. Komea laukaus painui vasempaan yläkulmaan Rosenströmin sormien kautta.

Fanny Lindholmilla oli vielä paikka lisätä johtoa, mutta Rosenström torjui.

Ottelun lopussa Outi Salmijärvi teki kauden debyyttinsä liigapaidassa.

Vaikka PK-35 sai paineen ottelun lopussa Pallokerhon päätyyn, ei se enää kyennyt rakentamaan superpaikkoja ja lopputulokseksi kirjattiin ansaitusti 1-2.