top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Pisteetön piina jatkuu

Paluu tauolta ei tuonut helpotusta. JyPK jäi pisteittä Tampereella Ilvestä vastaan ja hakee edelleen kauden avauspisteitä.

Heti ottelun alku oli synkkä. Neljännellä minuutilla Silja Tuominen vei Ilveksen 1-0 johtoon. Kaisa Saarenpää pääsi katkaisemaan Ilves-hyökkäyksen. Pallo kuitenkin jäi Silja Tuomiselle joka löysi vierestä Aino Rasisen. Rasinen pääsi nokikkain ensimmäistä liigaotteluaan pelanneen Nanna Leivosen kanssa. Leivonen torjui ensimmäisen laukauksen, mutta kakkospalloon ehti Tuominen ja siirsi pallon tyhjään maaliin.

JyPK pääsi muutaman kerran nousemaan hyvin, mutta laadukkaita maalipaikkoja ei montaa. Paras paikka aukesi puolen tunnin kohdalla Henni Rinkiselle, joka pääsi puolittain läpiajosta haastamaan Ilves-vahti Roosa Karppisen. Karppinen vei pidemmän korren ja vastahyökkäyksestä Ilves siirtyi 2-0 johtoon. JyPK:n kenttäbalanssi hyökkäyksen seurauksena ei ollut kohdallaan ja Ilves pääsi kovalla vauhdilla hyökkäämään boksin sisään. Lotta Lähteenmäki pelasi pallon Rasiselle. Leivonen torjui jälleen upeasti Rasisen laukauksen, mutta kakkospalloon ei löytynyt valkopaitaa ja Lähteenmäki puttasi pallon tyhjään verkkoon - 2-0.

Samoissa luvuissa mentiin tauolle.

Tauolla JyPK vaihtoi kentälle Emmi Lahtelan Kaisa Saarenpään tilalle.

Heti toisen puoliajan alkuun Pallokerhon sai hyvän lähdön. Elena Aristodimou ja Aada Törrönen sahasivat keskialueella mukavan syöttömyllyn. Ensimmäistä otteluaan vihreissä lainalla pelannut Törrönen laittoi pallon linjan taakse ja Henni Rinkinen pääsi uudelleen kahden Karppisen kanssa. Tarkka sijoitus vasempaan alakulmaan toi JyPK:n maalin päähän.

JyPK hallitsi toisen puolikkaan ensimmäistä varttia, mutta ei saanut muutettua sitä tulokseksi Rinkisen osumaa enempää.

Pallokerho vaihtoi tunnin kohdalla Elena Aristodimoun Fanny Lindholmiin.

Isompaa kirivaihdetta ei enää helteisellä Kaupin kentällä löytynyt ja Ilveksen neloisvaihto reilun tunnin jälkeen tukehdutti kirin. Viimeisen puolen tunnin paras paikka tuli Ilvekselle. Vaihdosta sisään tullut Sofia Määttä pääsi yrittämään Leivosen ohitusta lähietäisyydeltä. Leivonen torjui tämänkin ja JyPK-puolustus siivosi pallon päätyrajan yli.

Lopputulos Kaupissa 2-1.

JyPK pelaa seuraavan kerran lauantaina, jolloin Harjulle saapuu HJK.