top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Liigapaikka varmistui tasapelillä

Kansallisen Liigan karsintojen toinen osa Vehkahallissa ei tarjonnut draamaa. Ottelutapahtumiltaan varsin seesteinen iltapäivä päättyi 1-1 tasapeliin. Tulos varmisti JyPK:n liigapaikan kaudelle 2021 yhteismaalein 7-1.

Otteluun lähdettiin Pallokerhon 6-0 johtoasemasta. Vaasassa revennyt maaliero purki jännityksen toisesta osaottelusta. Vaikka molemmat lähtivät varmasti pelaamaan voitosta, puuttui ilmasta sähkö, jota Vaasassa oli. Näin ollen Ottelun alussa Riikka Liljan muutama nousu ja Tiina Tiaisen tekopaikka olivat JyPK:n parhaimmat mahdollisuudet lisätä eroa.

Kuten odotettavissa oli, VIFK pelasi huomattavasti paremmin ja varmemmin kuin kotiottelussa. Toisaalta JyPK antoi harhasyötöillä vaasalaisille mahdollisuuden vastahyökkäyksiin.

JyPK iski kuitenkin ensin. Puolen tunnin kohdalla Jasmin Miettinen katkaisi vaasalaissyötön ja toimitti pallon Henna Honkaselle. Honkanen vapautti Niia Salmisen vasemmalla laidalla. Pitkä kuljetuksen päätteeksi Salminen viimeisteli varmasti ohi Karoliina Muurimäen oikeaan alakulmaan 1-0.

VIFK iski kuitenkin heti perään. Oman alueen syötönkatkosta käännetty pitkä pallo yllätti JyPK puolustuksen. Fanny Forss sai syötön haltuunsa ja voitti juoksukilpailun Miettistä ja Leena Torpoa vastaan. Tällä kertaa Forss ei erehtynyt ja sijoitti pallon vasempaan alakulmaan ohi Pauliina Tähtisen.

Tauolle mentiin tilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla ottelutapahtumat olivat vaihtoja lukuun ottamatta vielä enemmän kortilla. Todellisia maalipaikkoja ei kumpikaan luonut.

JyPK vaihtoi kentälle toisella puoliajalla Alma Forsténin, Karoliina Sydänmaan ja Emmi Lahtelan.

Lähimpänä maalintekoa olivat ottelun lopussa Emmi Lahtela ja Karoliina Sydänmaa. Lahtelan pusku jäi pyörimään maalin eteen, josta VIFK sai putsattua sen pois. Sydänmaan laukaus boksin sisältä karkasi yli maalin.

Lopputulos 1-1 oli varmasti oikeutettu. Pallokerho ei ollut parhaimmillaan ja VIFK taas pari pykälää parempi. Jalkapallokausi 2020 on näin ollen paketissa. Jyväskylässä pelataan