top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Kuopiosta ei irronnut pisteitä

Vihreät joutuivat taivaltamaan tyhjin käsin Kuopiosta. KuPS vei pisteet numeroin 4-1. JyPK:lla oli mahdollisuus toisen puoliajan lopulla nousta vielä taistelemaan vähintään tasapelistä. KuPS kuitenkin rankaisi lopussa ja loppuluvut olivat selvät.

Ottelu alkoi KuPS:n hallinnalla. Ensimmäiset 20 minuuttia kuopiolaiset hallitsivat palloa käytännössä koko ajan. Se sai muutaman vaarallisen keskityksen JyPK:n boksiin, mutta Matilda Nurmi ei joutunut pallosateeseen.

Puoliajan edetessä Pallokerho sai pelistä kiinni ja uskalsi pitää palloa. Se sai muutaman puolittaisen tilanteen, jotka kuitenkaan eivät tuottaneet tulosta.

Siitä huolimatta. KuPS teki ottelun avausmaalin 38. minuutilla. Lavdije Begolli avasi keskialueelta hyökkäyksen. Aino Kröger pääsi nousemaan suhteellisen vapaasti ja sai vasemman jalkansa auki kuudentoista rajalla. Kröger upotti pallonvasempaan yläkulmaan 1-0.

Tauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toisen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi. KuPS pääsi nousemaan muutaman kerran, mutta laukaisusektoriin savolaiset eivät päässeet. JyPK vaihtoi kentälle Heini Laaksonen tilalle Niia Salmisen. Sitten kuvaan astui taas Aino Kröger. Gentjana Rochia rikottiin 17 metrissä. Pallon taakse asettui Kröger, joka ampui pallon vasempaan yläkulmaan.

Tuon maalin jälkeen KuPS alkoi turvaamaan johtoaan ja säästelemään pelaajia otteluruuhkan keskellä. JyPK saikin vartin hyvän jakson, joka kulminoitui Henna Honkasen 2-1 puskumaaliin Riikka Liljan loistavasta keskityksestä. JyPK:lla oli paikkoja tehdä tasoitus, mutta tänään se jäi tekemättä. JyPK vaihtoi lopussa kentälle lisää hyökkäysvoimaa vaihtamalla Kaisa Saarenpään Karoliina Sydänmaahan.

Ottelun loppuhetkillä Aada Törrönen ja Roosa Ärväs niittasivat ottelun kulkuun nähden selvät lukemat 4-1.

- Parempi voitti. Toisella jaksolla päästiin peliin paremmin mukaan ja painetta vastustajan päätyyn. Tasoitusta ei saatu ja pari maalia loppuun rumensi numerot. Kokonaisuutena ei saatu tänään parasta irti, KuPS oli odotetun vahva ja tulos kertoo pelistä oleellisen, summasi ottelun päävalmentaja Tuomas Jaakkola.