• JyPK Liiga

Raportti: Karsintojen avausottelu jättipotti

Päivitetty: 22. marras 2020


Pallokerho taisteli hienon iltapuhteen Vaasan räntäsateessa. Lopulta ottelu ei jättänyt mitään epäselvää ja karsinnan ensimmäinen osa päättyi JyPK:lle 0-6. Sään lisäksi neljän rankkarin ottelu oli tuossa mielessä ainutkertainen. Joukkueen presence oli juuri niin vakuuttava kuin liigajoukkueella kuuluukin olla.


Ottelun alussa VIFK pääsi hyökkäämään saaden kulmapotkun. Kuten oli odotettavissa VIFK:n energia on suurimmillaan alkuminuuteilla. JyPK sai kuitenkin nopeasti kiinni ottelusta.


Vartin kohdalla Pallokerho sai rangaistuspotkun. Henna Honkasta rikottiin kuudentoista sisällä. Rankkarin ampui varmasti verkkoon Jasmin Miettinen.


VIFK:n suurin mahdollisuus päästä ottelussa mukaan oli parin kymmenen minuutin kohdalla. Kaisa Saarenpää rikkoi rangaistusalueella. Pauliina Tähtinen kuitenkin torjui Fanny Forssin rankkarin.


Vaasalaiset olivat voimakkaita ensimmäisellä jaksolla, mutta JyPK kuitenkin käänsi ottelun itselleen jakson puolivälissä.


Reilun parin kymmenen minuutin kohdalla JyPK pelasi pallon laidasta Tiina Tiaiselle keskelle. Tiainen vapautti rangaistusalueen oikealla laidalla Riikka Liljan, joka sijoitti varmasti Pallokerhon 0-2 johtoon.


Kellossa oli hieman yli puoli tuntia, kun JyPK katkaisi VIFK-vahti Karoliina Muurimäen avauksen. Kia Voutilainen pääsi Henna Honkasen syötöstä murtautumaan vauhdilla boksin sisään. VIFK rikkoi ja pallo laitettiin jälleen 11-metriin. Tiina Tiainen ampui pallon samaan reikään kuin Miettinen aiemmalla kertaa ja vihreät johtivat 0-3.


Tässä tilanteessa mentiin tauolle.


Toisen jakson alkuun Miettisen avaus kimposi Fanny Forssille. Forss pääsi kaksin Tähtisen kanssa, mutta jälleen Tähtinen vei pidemmän korren ja vaasalaisten kuparinen jäi rikkomatta.


Toisen puoliajan kuluessa Vaasan veri alkoi vapisemaan ja Pallokerho sai ottelun hallintaansa. Loppusointuja ottelulle alettiin soittella 70 minuutin jälkeen. Kia Voutilainen nosti komeasti pallon yli Muurimäen ja vihreät neljän maalin karkumatkalle.


Samalla JyPK vaihtoi kentälle Emmi Lahtelan Kaisa Saarenpään tilalle. Hieman myöhemmin Heini Laaksonen tuli Tiina Tiaisen paikalle sekä Voutilainen ja Honkanen tekivät tilaa Alma Forsténille ja Karoliina Sydänmaalle.