top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Iso kotivoitto

Syyskuun ensimmäinen lauantai-ilta kääntyi JyPK:lle riemukkaaksi. Harjun lopputulos oli oikeastaan ainoa mahdollinen vaihtoehto ja vihreät tekivät sen minkä pitikin. TPS jäi sarjataulukossa yhdeksän pisteen päähän putoajan paikalle.

Siitä kuka ottelua vie, ei ollut koko iltana mitään epäselvyyttä. Ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin JyPK ehti luomaan 4-5 hyvää maalipaikkaa, joilla ottelun olisi voinut naulata heti kättelyssä. Pieni huolimattomuus viimeistelyssä, TPS:aa koko illan pystyssä pitänyt maalivahti Siiri Välimaa ja osittain huono tuuri pitivät "kojot" taululla miltei jakson puoliväliin.

Viimeisellään vihreät menivät 1-0 johtoon. Riikka Lilja nousi oikeasta laidasta ja laittoi pallon maalille. Pallo pomppi Siiri Välimaan kautta Alma Forsténille viiteen metriin. Forstén nosti kaatuessaan pallon yläriman kautta maaliin.

TPS:n otteissa näkyi se, mikä on ollut vaikeaa koko kauden. Hyökkäyskolmanneksen haltuun ottaminen ei onnistunut lauantainakaan. Se ei päässyt maalipaikkoihin ja Pauliina Tähtinen sai olla rauhassa maalillaan.

JyPK:lla oli vielä avauspuoliajan jälkimmäisellä osalla vielä pariin otteeseen mahdollisuus lisätä johtoa, mutta tauolle mentiin 1-0 lukemissa.

Tauolta tultaessa ei ottelun kuvassa muuttunut mikään. JyPK karkasi 51. minuutilla 2-0 johtoon. Tiina Tiainen ja Leena Mankki pelasivat Henna Honkasen vapaaksi TPS:n puolustus linjan väliin. Honkanen kääntyi ja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan.

Minuutti myöhemmin pallopelien lainalaisuudet kuitenkin muistuttivat olemassa olostaan. Tyylipisteitä ei jaeta. Numerot taululla kertoo tuloksen. Vaikka TPS:lla ei ollut laukauksia kohti maalia koko ottelussa, se tuli maalin päähän heti JYPK maalin jälkeen.

Netta Laasio sai tilaa oikealla laidalla. Hän keskitti boksiin. Sara Taavitsainen yritti purkaa keskitystä. Huonoksi onneksi Taavitsaisen osuma palloon ei ollut puhdas vaan pallo ohjautui vasempaan kulmaan Tähtisen ulottumattomiin. Näin turkulaiset olivat jälleen iholla.

TPS saikin tuosta pienen energiapiikin. Luonnollisesti se panosti hyökkäykseen loppu jakson ajaksi. Tämä avasi mm. Kia Voutilaiselle parikin paikkaa lisästä vihreiden johtoa, mutta toinen laukaus painui maalin yli ja toisen hoiti Välimaa.

Hyökkäyspanoksesta huolimatta TPS ei saanut mitään kovinkaan vaarallista aikaiseksi. Nelly Lehtilän niukasti ohi liidellyt laukaus parista kymmenestä metristä 82. minuutilla oli tilanne, josta TPS olisi tasoihin voinut kammeta.

JyPK piti pallon ottelun lopussa TPS päädyssä ja piti johtonsa loppuun saakka. Vapauttava vihellys päätti ottelun 2-1 voittoon.

-Saatiin luotua paikkoja. Tavoite oli ottaa alusta lähtien peli kontrolliin, ottaa pallon hallinta, murtaa läheltä ja prässätä. Päästiin siihen viimeiseen vaiheeseen. Pikkaisen viimeistely jäi vajaaksi. Tosin vastustajan maalivahti otti monta hyvää koppia. Vähän liian tiukalle se meni, mutta se tärkin eli kolme pistettä tuli ja iso voitto siinä suhteessa, paketoi ottelun päävalmentaja Tuomas Jaakkola.