top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Lauantaina suuri mahdollisuus

JyPK viettää Halloweenia Helsingissä. Päivän aikana ei odoteta suurta kurpitsaa, mutta vahva odote kolmelle sarjapisteelle on olemassa. Kauden toiseksi viimeinen ottelu on jatkumo syksyn tärkeille otteluille. JyPK on hoitanut ns. pakkovoitot Ilveksestä ja TPS:sta Harjulla. Jos aiemmin otteluissa oli enemmän hävittävää, nyt panoksena on mahdollisuus karistaa karsijan paikka miltei lopullisesti.

JyPK nousi Ilvestä vastaan komeasti toisella jaksolla voittoon Henna Honkasen ja Henni Rinkisen maaleilla. Joukkue taisteli loppuun asti, kuten se on tehnyt koko kauden. Nyt se palkinto oli paras mahdollinen. JyPK kiri voitollaan kolme pistettä edelle karsijan paikalla olevaa Ilvestä ja kuusi pistettä edelle putoajan paikalla olevaa TPS:aa. Näin tulevalle lauantaille lyödään pöytään suuri mahdollisuus. Voitolla JyPK ottaa tiukasti kiinni 8. sijaan, joka samalla tarkoittaisi sarjapaikkaa ilmaan karsintoja.

Ilveksellä oli toki paikkansa 0-1 tilanteessa karata maalin tai jopa kahden johtoon, mutta vihreiden periksiantamaton puolustustaistelu silloin kun sitä tarvittiin, antoi mahdollisuuden pelata voitosta. Mutta, parannettavaakin siis jäi.

Kauden edellinen kohtaaminen Harjulla PK-35 Helsingin ja JyPK:n välillä päättyi helsinkiläisten voittoon 0-1 Amanda Rantasen maalilla. Ensimmäisellä jaksolla PK-35 oli selvästi kiinni tahtipuikossa. Aktiivinen prässi aiheutti vihreille paljon haasteita, eikä JyPK päässyt hyökkäyspeliin kiinni juuri lainkaan. Toisella jaksolla vihreät saivat pelin haltuunsa ja tarpeeksi paikkoja onnistua, mutta tulos jäi tekemättä.

Tuon kohtaamisen jälkeen PK:lla on ollut haastavampaa. Alkukauden sensaatio on hieman hiipunut syyskylmiin. Jos helsinkiläiset saavat Harjulla nähdyn aggressiivisen prässipelin toimimaan, täytyy JyPK:n onnistua hyvin päästäkseen alta pois. Kääntäen, jos sen alta pääsee hallitusti pois, on vihreillä mahdollisuus viedä ottelua.

- Ilves pelistä saatu hyvä itseluottamus tärkeää saada kentälle Pihlajamäessä. Ehjä kokonaisuus pallolla sekä ilman palloa vaaditaan, että tavoite saavutetaan. Voitto ainut mistä tässä vaiheessa enää pelataan, toteaa päävalmentaja Tuomas Jaakkola.