top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Isoja pisteitä jaossa sunnuntaina

Päivitetty: 27. syysk. 2020

Kolmen viikon tauko on taputeltu. Kansallinen Liiga palaa vihreälle sunnuntaina. Loppukesän härkäviikkojen jälkeen palataan maltillisempaan ottelutahtiin. JyPK:n kauden loppukirin aloittaa kotiottelu FC Honkaa vastaan. Taistelu sarjan tyvipäässä on jossain määrin helpottavasta TPS voitosta huolimatta kesken.

Vihreät siis voittivat TPS:n kauden tärkeimmässä ottelussaan Harjulla 2-1. Näin ero repesi jo 9 pisteeseen sarjan viimeisenä oleviin turkulaisiin. TPS palautti kuitenkin eron takaisin kuuteen pisteeseen voittamalla juuri sunnuntaina Jyväskylään saapuvan Hongan rästiottelussa.

Hongan edellinen ottelu ei siis ollut menestystarina. Honka hallitsi ottelua selkeästi, mutta TPS:n matalalla maannutta ryhmää espoolaiset eivät onnistuneet lävistämään. Tappio tiesi sitä, että ero kolmantena olevaan Klubiin repesi 9 pisteeseen ja mitalinkiilto Espoossa himmeni huomattavasti. Espoolaisten tehokkain on ollut Dana Leskinen joka on iskenyt keltamustille viidesti kauden aikana.

Harjulle saapuu kuitenkin vaarallinen nippu. Edellisellä kaudella hopeaa pokannut joukkue on edelleen laadukas ryhmä. JyPK kävi heinäkuussa Tapiolassa. Mukaan lähti kirvelevä tappio viimeisten minuuttien maalilla 2-1. Voittamaan Honkaa ei JyPK vielä uuden liigataipaleensa aikana ole pystynyt. Siinäkin yksi myytti murrettavaksi sunnuntaina.

JyPK siis väänsi voiton TPS:sta ja sai happea putoamiskamppailuun. Se hallitsi palloa ja vei ottelua selkeästi. Etenkin ensimmäisellä jaksolla vihreillä oli paikkoja jo paketoida ottelu selvin luvuin. Pieni huolimattomuus viimeistelyssä jätti lukemat ottelun kulkua tiukemmaksi. Tärkein kuitenkin, eli kolme pistettä, jäi Harjulle.

JyPK pääsee haastamaan loppukaudeksi Ilveksen karsijanpaikasta. Joukkueet lähtevät viiteen viimeiseen otteluun tasapisteistä. Pallokerholle siis jokainen jäljellä oleva ottelu on elintärkeä. Pallokerhon tehokkain on ollut Riikka Lilja (3+5). Vihreiden maalipörssiä johtaa Henna Honkanen neljällä osumalla.

Jannica Lintusen laina KuPS:sta on päättynyt. Muutoin JyPK pääsee sunnuntaihin ilman suurempia loukkaantumisia.

-Kaikille selvää missä mennään sarjan suhteen, jokainen piste on tärkeä ja sunnuntaina pisteitä pitää kerätä. Pientä sairastelua lukuunottamatta terveellä kokoonpanolla mennään ja Tapiolan hävitty peli antaa lisäpotkun sunnuntaille. Meidän pitää olla kotona vahvoja ja ottaa pisteet kotiin, kertoo päävalmentaja Tuomas Jaakkola.