Ennakko: Haastamaan hallitsevaa mestaria

Päivitetty: 9. elo 2020


Kansallinen Liiga jatkuu viikon tauon jälkeen lauantaina. Vieraaksi saapuva hallitseva mestari HJK avaa vihreiden erittäin tärkeän kolmen viikon kotiputken, sillä seuraavan kolmen viikon aikana Harjulla kihahtaa lauantailöylyt kolmesti peräkkäin.


Viikon lepo tuli tarpeeseen, sillä seuraavaan kuukauteen pelataan viisi peliä, joista ensimmäiset kolme siis kotona. Käytännössä elokuussa pelataan kauden toinen kolmannes, joka alkaa ratkomaan myös sarjasijoituksia.


Sarja hiipii kohti puoliväliä. Pallokerhon alkukausi on ollut hankala ja tällä hetkellä sijoitus on 9. kolme pistettä TPS:aa edellä. Matkaa edellä olevaan PK-35 Vantaaseen on neljä pistettä.


Harju ei ole vielä ollut suosiollinen JyPK:lle, sillä kotona pisteitä ei ole tullut. Sarjajohtaja TiPS:aa vastaan vihreät olivat ajoittain kyydissä mukana, mutta ensimmäisen puoliajan lopun muutama virhe käänsi ottelun vantaalaisille. Kokonaisen 90 minuuttisen pitäminen kasassa ei ole onnistunut ja kriittisillä hetkillä vastustaja on armotta kääntänyt ottelut itselleen. Vastustajat ovat pitäneet palloa vihreitä enemmän ja hallinneet peliä, osittain siksi, että JyPK on myös luopunut tai menettänyt pallon liian helposti, joka on johtanut ylimääräisiin juoksumetreihin puolustussuuntaan.


HJK:n haastaminen vaatii virheiden karsimista ja rohkeaa pallollista pelaamista, jolla ottelun kulkua voi kontrolloida. Palloa pitää pystyä hallitsemaan. Siihen JyPK on parhaimmillaan valmis. Tunnelmallista sytykettä ei varmasti HJK:a vastaan tarvitse etsiä.


Yksi tekijä lauantaihin on se, että vihreät saavat takaisin sata liigaottelua kokemusta - Henna Honkanen palaa vihreiden kokoonpanoon. Sairastuvan puolella on myös uutisia, sillä JyPK:lta puuttuu kokoonpanosta lauantaina Marika Ritvanen alaraajavamman takia.


Pallokerhon tehoista on viime otteluissa vastannut Riikka Lilja. Vihreiden seitsemästä maalista, Lilja on ollut viimeistelemässä tai syöttämässä viittä. Liljan kanssa saman verran maaleja on tehnyt Kia Voutilainen.


JyPK onnistui viime kaudella viedä piste silloiselta Telialta 1-1 luvuin. Kaksi muuta päättyivät Klubin selviin voittoihin 0-2 ja 3-0. Mainittakoon, että JyPK ei ole voittanut liigassa Klubia. Kahdesti se on venynyt tasapeliin.


Lauantaina haaste on jälleen käytännössä kovinta mitä tästä liigasta voi löytyä.


Harjulle stadilaiset kävelevät varmasti suosikkeina. HJK on liigan kakkosena kolme pistettä TiPS:aa perässä. Klubi uudistui tälle kaudelle valmennuksen osalta sekä pari avainpelaajaa lähti muualle. Osat ovat kuitenkin ainakin tulosten perusteella alkaneet loksahdella kohdalleen.


Jos panosta otteluissa on JyPK:lla, sitä on myös Klubilla. Sarjan kärki on todella tasainen ja jokainen piste ratkaisee. Muistutettakoon, että koronan lyhentämä sarja pelataan siis kaksinkertaisena sarjana ja ylä- sekä alaloppusarjat jäävät pois.