top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Avauspisteet jahdissa Turussa

JyPK matkustaa lauantaina Turkuun TPS:n vieraaksi. Molempien alkukausi on ollut vaikea ja joukkueet löytyvätkin sijoilta 9 sekä 10. Tilastojen valossa molempien alkukausi on ollut samanlainen. Molempien maaliero on -11, toisin JyPK on tehnyt kaksi maalia. TPS ei ole tällä kaudella kuparistaan rikkonut.

Åland -ottelussa vihreät joutuivat samaan tilanteeseen kuin aiemmassa ottelussa. Avauspuolikkaan jälkeen taululla olivat 0-3 lukemat. Vaikka JyPK:n maaliero näyttää murheelliselta, ihan koko totuutta se ei kerro. Takaiskuista suuri osa on tullut virheistä, joista on rankaistu armotta. Vihreät ovat toki olleet näissä otteluissa jäljessä vastustajaansa kokonaisuutena, mutta KuPS ja Åland -ottelut antoivat viitteitä siitä mihin vihreä jengi parhaimmillaan pystyy. Harmillisesti takamatka otteluiden hyvinä hetkinä on ollut jo liian pitkä. Se on myös joutunut pelaamaan KuPS ja Åland -otteluissa viimeisen puoli tuntia vajaalla. Lähtiessään liikkeelle samalla itseluottamuksella, millä Åland -ottelun melkein koko toinen 45 minuuttia sujui, haastaa vihreät varmasti TPS:n pisteistä.

TPS:n alkukausi on ollut hieman samanlainen. Se on kerännyt runsasmaaliset tappiot Kuopiossa ja Pihlajamäessä PK-35 Helsingin vieraana. Kotona se hävisi 0-1 Åland Unitedille. Maalinteko on ollut vaikeaa. Pieni Turun Yläkenttä on ollut haasteellinen paikka monelle. Haasteellisuutta lisää nimenomaan kentän pieni koko. Sitä se on ollut myös JyPK:lle. Vihreät eivät ole voittaneet siellä liigaan paluun jälkeen kertaakaan.

Nämä tilastot ovat hyvä laittaa uusiksi lauantaina. Joukkue tietää potentiaalinsa. Huolellisuus pallon kanssa ja etenkin pienellä kentällä korostuvat kaksinkamppailut on haluttava voittaa. Åland -ottelun toisen jakson vihreät tulivat tasapäin maarianhaminalaisten kanssa. Harmilliset tapahtumat kuitenkin avasivat paikkoja vieraille maalintekoon toisella jaksolla.

Tärkeä ottelu ja tärkeät pisteet. Menneellä ei ole enää väliä. Ainoastaan tulevalla.

Harmilliset tapahtumat edellisissä otteluissa näkyvät myös kokoonpanossa. Loukkaantuneiden lisäksi Turusta puuttuvat kahdessa kotiottelussa punaiset kortit saaneet topparit Jasmin Miettinen ja Outi Salmijärvi. Miettinen on rangaistuksena TPS -ottelun jälkeen kärsinyt. Salmijärvi on sivussa Turun lisäksi vierasottelusta Honkaa vastaan.

- Kova vääntö luvassa. Pieni kenttä ja kaksi pettynyttä joukkuetta vastakkain, kumpikin haluaa ottaa ensimmäiset pisteet ja pelistä tulee varmasti tiukka taistelu joka pallosta. Meille pelien alut olleet vaikeita, nyt peli pitää saada rullaamaan heti alusta asti ja itseluottamus sitä kautta kuntoon. Tahtotila pisteiden hakuun Turusta on joukkueen sisällä kohdallaan, arvioi lauantaita päävalmentaja Tuomas Jaakkola.