top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Pisteet jäivät Vantaalle

Kauden avaus Vantaalla ei tarjonnut jypkiläisittäin juhlan aihetta. Myyrmäki on yhä valloittamaton. PK-35 Vantaa oli edellä kauttaaltaan ja vei ansaitun 3-0 voiton.

Vantaalaiset hallitsivat palloa ottelun alusta lähtien. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana punamustat pitivät palloa lähinnä laidoilla. Vaarallisiin maalipaikkoihin ei kotijoukkue hallinnasta huolimatta päässyt.

Sanna Rein sai varoituksen 22. minuutilla pääpallotilanteesta. Hetki myöhemmin pallonhallinta tuotti tulosta. Eerika Appelqvist keskitti pallon rangaistusalueelle. JyPK puolustus ei saanut siivottua keskitystä pois. Paikalla oli Roosa Bröijer, joka laittoin pallon varmasti alakulmaan ohi JyPKin maalia vartioineen Matilda Nurmen.

Maalin jälkeen PK.¨-35 sai pelinsä uomiin ja vihreiden kannalta kriittisiä hetkiä nähtiin useammin.

Puolen tunnin kohdalla Roosa Toivanen keskitti päätyrajalta. Netta Koso oli maalin edessä vapaana, mutta ohjaus suuntautui yli maalin. PK-35 Vantaa hallitsi ottelutapahtumia. Vajaan 40 minuutia oli taulussa kun vantaalaiset saivat peräkkäin kaksi kulmapotkua. Toinen niistä putosi JyPK puolustuksen keskelle ja ensimmäisenä palloon ehtinyt Netta Koso Tökkäsi pallon ohi Nurmen ja taukojohdoksi 2-0. Ennen taukoa Nurmi venytti oikeasta takakulmasta tärkeän torjunnan Roosa Bröijerin vetoon.

Koko puoliajan, vihreät olivat pallollisessa pelissä jäljessä. PK-35 piti palloa. Pallokerhon oma peli tyrehtyi liian usein helppoihin pallonmenetyksiin ja harhasyöttöihin.

JyPK vaihtoi puoliajalla 4-4-2 ryhmitykseen. Kentälle tulivat JyPKistä Jannica Lintunen ja Leena Torpo. JyPK sai juonesta kiinni toviksi. Hallinnaksi tuo hetkellinen nousuvire ei kääntynyt ja puoliajan kuluessa kotijoukkue otti hallinan itselleen. Se sai muuataman hyvä paikan, mutta lisäosumat jäivät syntymättä.

70 minuutin kohdalla vantaalaiset sammuttivat lauantain ottelun osalta valot vaparikuviolla. PK-35 sai vapaapotku 18 metristä. Netta Koso kiersi muurin takaa sen vasemmalle puolelle. Laukauksen sijaan pallon takana ollut Sanna Saarinen syötti Kosolle, joka sijoitti 3-0 oikeaan alakulmaan.

PK:lla oli vielä yksi loistopaikka, mutta Nurmen jalkatorjunta piti lukemat 3-0.

Ottelun lopussa JyPK vaihtoi sisään Emmi Mannisen ja Outi Salmijärven.

Pallokerho ei päässyt peliin sisään koko ottelussa. Vantaalaisten maalivahti Velma Oikarinen ei joutunut testiin oikeastaan missään vaiheessa. Kotijoukkue ansaitsi voittonsa.

Vihreiden katseet kääntyy jo keskiviikkoon, jolloin Harjulle kotiavaukseen saapuu KuPS.

- Tänään jäätiin kauas siitä tasosta mihin pystytään, ensimmäinen puoliaika puolustettiin käytännössä alusta loppuun ja omat pallolliset hetket olivat todella vähissä. PK-35 pääsi myllyttämään omaa pallonhallintaansa ja peli kulki heidän toivomalla tavalla, Toisella jaksolla muutettiin omaa pelaamista ja oltiin aktiivisempia, saatiin myös vähän omaa peliä käyntiin ja päästiin hyökkäämään enemmän kuin 1. puoliajalla. Seuraava peli tulee nopeasti ja vastustaja ei ainakaan helpotu, tästä on otettava hyvät jutut siihen mukaan ja oltava valmis taistelemaan pisteistä ekasta minuutista lähtien, totesi päävalmentaja Tuomas Jaakkola.